20120515-224048.jpg

Du behöver följande till 6 portioner:
1,5 kg fläskytterfile’
1 knippe rädisor
1 knippe vårlök
1 knippe grön sparris
4 späda morötter
1 dl hackad gräslök
1 citron
0,5 dl fint riven västerbottensost
1 kg sparris eller mandelpotatis
120 gram normalsaltat smör
Olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Salt
Svartpeppar
Smör till stekning
1 msk rapsolja

Gör så här:
Salta & peppra köttet väl, stek i smör & rapsolja. Lägg i en ugnsfast form, sätt in i ugnen på 125 grader tills det får en innertemperatur på ca 68-70 grader. Låt vila under folie i minst 20 minuter innan man skär upp.

Koka potatisen i saltat vatten tills den är nästan klar, låt kallna. Dela den sedan i 2 cm tjocka bitar. Rensa grönsakerna & skär i lite grövre bitar. Stek potatisen & grönsakerna i olivolja på medelhög värme. Salta & peppra & slå på vinägern. Avsluta med att strö över finhackad gräslök.

Låt smöret stå framme & bli riktigt mjukt. Riv skalet av en halv citron, finhacka gräslök & riv osten på den fina sidan av rivjärnet. Blanda samman allt & smaka av med svartpeppar & eventuellt lite salt.

/PappaKock

Annonser