Vitvinskokta blåmusslor med knaperstekt ölkorv & sotad citron.

on

Du behöver följande till 4 portioner:

1 nät musslor

1 schalottenlök

0,5 fänkål

1 liten morot

0,5 vitlök (solo)

1 citron

100 gram ölkorv (gärna starkt kryddad)

1 msk finhackad gräslök

2,5 dl vitvin

1-1,5 dl grädde

1,5 msk smör

 

gör så här:

Släng de musslor som är trasiga eller öppnade. Tvätta/skrubba musslorna & skölj av dem. Finhacka lök, fänkål & morot. Spara dillen från fänkålen, den strör man sedan uppe på. Hetta upp en stor gryta, släng i smöret & låt det finhackade fräsa i någon minut. Slå på vinet & tillsätt musslorna, lägg på locket. det tar ca 2-3 minuter så är det klart (när de öppnat sig) skaka runt och plocka upp musslorna. Slå på grädde, salta & peppra låt koka ner i någon minut. Slå sedan såsen över musslorna. Dela citronen på mitten, stek i torr panna på högsta värme 2-3 minuter.

Finhacka ölkorven & stek på hög värme i en torr panna. Strö korven över musslorna, avsluta med lite finhackad gräslök. Avnjut musslorna med ett gott bröd.

Tips: Prova att byta ut vinet mot en riktigt mörk öl.

/PappaKock

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s