Du behöver följande till 4 portioner:
1 nät musslor
1 schalottenlök
0,5 fänkål
1 liten morot
0,5 vitlök (solo)
1 citron
100 gram ölkorv (gärna starkt kryddad)
1 msk finhackad gräslök
2,5 dl vitvin
1-1,5 dl grädde
1,5 msk smör
gör så här:
Släng de musslor som är trasiga eller öppnade. Tvätta/skrubba musslorna & skölj av dem. Finhacka lök, fänkål & morot. Spara dillen från fänkålen, den strör man sedan uppe på. Hetta upp en stor gryta, släng i smöret & låt det finhackade fräsa i någon minut. Slå på vinet & tillsätt musslorna, lägg på locket. det tar ca 2-3 minuter så är det klart (när de öppnat sig) skaka runt och plocka upp musslorna. Slå på grädde, salta & peppra låt koka ner i någon minut. Slå sedan såsen över musslorna. Dela citronen på mitten, stek i torr panna på högsta värme 2-3 minuter.
Finhacka ölkorven & stek på hög värme i en torr panna. Strö korven över musslorna, avsluta med lite finhackad gräslök. Avnjut musslorna med ett gott bröd.
Tips: Prova att byta ut vinet mot en riktigt mörk öl.
/PappaKock