Du behöver följande till 4-6 portioner.
1,5 kg fläskkarre
1 stor gullök
2 vitlökar (solo)
3 dl chilisås
1 msk honung
1 msk salt lakrits syrup
2 msk rålakritspulver
2 msk balsamvinäger
2 tsk spiskummin
2 tak koriander
2 tsk torkad rosmarin
2 stjälkar stjälkselleri
1 stort äpple
1-2 chilifrukter av valfri styrka
1 tsk liquid smoke
Salt & svartpeppar
Gör så här:
Grovhacka lök, vitlök,chili, selleri & äpple. Blanda chilisås med honung, 1 dl vatten, liquid smoke samt de torra kryddorna.
Salta & peppra karrén rikligt, ta & klappa in lakritspulvret runt om hela köttbiten.
Lägg köttet i pottan, slå såsen över & häll på lökblandningen. Kör på lägsta effekt i 5 timmar, vänd på köttet & sätt på högsta effekten i ytterligare 5 timmar. Plocka upp köttet & riv isär det med hjälp utav en gaffel. Lägg tillbaka köttet i såsen & låt det kallna i såsen. Går att äta direkt men blir absolut godast om man låter det stå till dagen efter.
Jag serverade mitt i tortilla bröd, men tomat, rädisor, lök, romansallad & gräddfil.
/PappaKock
Provade receptet och blev mycket nöjd! Riktigt gott blev det. Tyvärr hittade jag ingen liquid smoke på mitt Ica, så det fick bli en ordentlig klick Hellmans BBQ-sås istället. tack för tips 🙂
Vilket he4rligt sovrum, se5 ljust och vakrcet. Och jag he5ller med, ibland e4r det se5 soligt se5 det e4r sve5rt och ta foton. Och vilken je4ttefin header du har, se5 fint du bor.KramarAnnaMaria