Licorice- pulled pork (i pottan)

20120506-205549.jpg

Du behöver följande till 4-6 portioner.

1,5 kg fläskkarre
1 stor gullök
2 vitlökar (solo)
3 dl chilisås
1 msk honung
1 msk salt lakrits syrup
2 msk rålakritspulver
2 msk balsamvinäger
2 tsk spiskummin
2 tak koriander
2 tsk torkad rosmarin
2 stjälkar stjälkselleri
1 stort äpple
1-2 chilifrukter av valfri styrka
1 tsk liquid smoke
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Grovhacka lök, vitlök,chili, selleri & äpple. Blanda chilisås med honung, 1 dl vatten, liquid smoke samt de torra kryddorna.

Salta & peppra karrén rikligt, ta & klappa in lakritspulvret runt om hela köttbiten.

Lägg köttet i pottan, slå såsen över & häll på lökblandningen. Kör på lägsta effekt i 5 timmar, vänd på köttet & sätt på högsta effekten i ytterligare 5 timmar. Plocka upp köttet & riv isär det med hjälp utav en gaffel. Lägg tillbaka köttet i såsen & låt det kallna i såsen. Går att äta direkt men blir absolut godast om man låter det stå till dagen efter.

Jag serverade mitt i tortilla bröd, men tomat, rädisor, lök, romansallad & gräddfil.
20120506-205607.jpg

/PappaKock

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Sofia skriver:

    Provade receptet och blev mycket nöjd! Riktigt gott blev det. Tyvärr hittade jag ingen liquid smoke på mitt Ica, så det fick bli en ordentlig klick Hellmans BBQ-sås istället. tack för tips 🙂

    1. Kiran skriver:

      Vilket he4rligt sovrum, se5 ljust och vakrcet. Och jag he5ller med, ibland e4r det se5 soligt se5 det e4r sve5rt och ta foton. Och vilken je4ttefin header du har, se5 fint du bor.KramarAnnaMaria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s