20120506-205549.jpg

Du behöver följande till 4-6 portioner.

1,5 kg fläskkarre
1 stor gullök
2 vitlökar (solo)
3 dl chilisås
1 msk honung
1 msk salt lakrits syrup
2 msk rålakritspulver
2 msk balsamvinäger
2 tsk spiskummin
2 tak koriander
2 tsk torkad rosmarin
2 stjälkar stjälkselleri
1 stort äpple
1-2 chilifrukter av valfri styrka
1 tsk liquid smoke
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Grovhacka lök, vitlök,chili, selleri & äpple. Blanda chilisås med honung, 1 dl vatten, liquid smoke samt de torra kryddorna.

Salta & peppra karrén rikligt, ta & klappa in lakritspulvret runt om hela köttbiten.

Lägg köttet i pottan, slå såsen över & häll på lökblandningen. Kör på lägsta effekt i 5 timmar, vänd på köttet & sätt på högsta effekten i ytterligare 5 timmar. Plocka upp köttet & riv isär det med hjälp utav en gaffel. Lägg tillbaka köttet i såsen & låt det kallna i såsen. Går att äta direkt men blir absolut godast om man låter det stå till dagen efter.

Jag serverade mitt i tortilla bröd, men tomat, rädisor, lök, romansallad & gräddfil.
20120506-205607.jpg

/PappaKock

Annonser