20120504-222136.jpg

Smörstekt sparris, saltbakad morot, harsyra, gräslök, friterade nässlor & brynt smör med rabarber.

Lägg moroten på folie, häll på flingsalt så att det täcker, ringla över lite olivolja. Baka på 100 grader i ca 2 timmar.

Sparrisen smörstekte jag, sen salt & svartpeppar.

Rabarbern som finns nu är riktigt god, de späda stjälkarna är inte alls lika sura som de blir till sommaren. Finhacka rabarber & blanda med 1 msk brynt smör. Häll över morot & sparrisen.

Harsyra är både gott & väldigt vackert att lägga på tallriken, även blommorna går att äta.

Att fritera nässlor är något jag verkligen kan rekommendera. Skölj dem noga i kallt vatten 2-3 gånger. Torka dem väl, vatten & het olja är inte bra kompisar.
Oljan behöver bara vara runt 85-90 grader. Eftersom nässlorna innehåller en del vatten så måste jag varna er om att det skvätter en hel del, så var försiktiga & ha ALLTID ett lock till hands när ni friterar. Låt nässlorna ligga i ca 30-45 sekunder, låt rinna av på ett papper. Salta dem.

20120504-221133.jpg

20120504-221149.jpg

Det här smakade verkligen vår! /PappaKock

Annonser