Gremolata-rullade kycklingfrikadeller med couscoussallad.

on

20120501-235202.jpg

Du behöver följande till 4 portioner:
500 gram kycklingfilé
1 ägg
0,5 dl grädde
1 citron
1 dl finhackad persilja
1 vitlök (solo)
3 msk olivolja
Kycklingfond
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Koka upp vatten med kycklingfond. Mixa kycklingen till en slät färs i matberedare, mixa i ett ägg. Salta, peppra & droppa i grädde. Gör en liten frikadell & provkoka. Vattnet ska inte stormkoka utan bara sjuda. Lägg i frikadellen & sjud i ca 8-10 minuter. Det lättaste är att ha en termometer i, innertempen ska upp i 70-72 grader.

Låt smeten stå kallt i ca 40 minuter. Innan de formas till bollar & kokas.

Riv skalet av citronen, hacka persilja & vitlök fint. Blanda med olivolja, salt & peppar.

När frikadellerna är klara häll på gremolatan & rör runt så de suger åt sig.

Couscoussallad:
Couscous
fetaost
Bladspenat
Blomkål
Paprika
Rödlök

Koka couscous enligt anvisningar & blanda med frästa grönsaker, fetaost & babyspenat.

20120501-235210.jpg

/PappaKock

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s