20120403-231818.jpg

Här kommer ett tips på en liten ansjovispastej som passar fin fint till påsk. Gjorde dem på jobbet här om dagen, de är lätta att göra & lätta att äta.

Du behöver till 10 st:
Smördeg
1 dl grovt hackad ansjovisfile’
1 röd lök
Dill
Gräslök
1 dl riven västerbottensost
2 äggulor
2 dl grädde
Salt & svartpeppar
1 ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader.
Fin hacka löken, dill & gräslök. Riv osten.
Skär fyrkanter av smördeg, ca 8×8 cm. Lägg smördegen i muffinsformar, pensla dem med vispat ägg. Lägg i ansjovis, ost, lök, dill & gräslök.

Vispa ihop äggulor med grädde, lite salt & svartpeppar. Häll på lite äggstaning i varje form. Grädda dem i mitten utav ugnen i ca 17-20 minuter. Ta ut dem ur formarna & låt dem svalna på galler.

Garnera med dill & rödlök & kanske lite gräddfil.
Jag kan tänka mig att en kall öl passar alldeles utmärkt till de här små frasigheterna.

20120403-231831.jpg

/PappaKock

Annonser