20120327-214935.jpg

En Biffrullad fylld med purjolök & cidervinägersenap, potatispuck med Knaperstekt bacon, baconlindat fikon samt en rödvinssås smaksatt med mörk choklad.

Du behöver följande till 6 portioner:

Köttet:
Ca 800 gram ryggbiff
1 purjolök
2 msk cidervinägersenap
Smör till stekning
Salt & svartpeppar.

Gör så här:
Skär köttet i skivor. Banka ut det tunt. Går bra att lägga under plastfilm med lite olja & banka med botten på en kastrull. Strimla purjon fint & fräs den mjuk i ca 1,5 msk smör. Låt kallna, blanda sedan med senapen.

Salta och peppra köttet, lägg en klick av purjo-röran & rulla ihop.
Stek dem i smör tills de fått fin färg, låt gå färdigt i ugnen till innertemperaturen ligger på 54-57 grader. Låt köttet sedan vila i ca 15 minuter.

Potatispuck med Knaperstekt bacon:
1 pkt bacon
Potatis ca 3-4 st/portion
0,75 dl riven västerbottensost
Gräslök
1-2 msk smör
Salt & peppar

Skala potatisen & koka den riktigt mjuk. Låt svalna något. Knaperstekt bacon & låt rinna av på papper.
Stompa potatisen med ex en visp, tillsätt smör, salt & peppar. Tillsist vänd i baconet.

Rulla ut plastfilm & gör en rulle utav potatisen. Låt ligga i kyl i någon timme, går även att förbereda dagen innan.
Ta fram & skär bitar. Strö riven västerbottensost & hackad gräslök på, värm på 175 grader.

Rödvinssås smaksatt med mörk choklad:
5 dl rödvin
2 msk balsamico vinäger
2-3 msk muscovado socker
5 dl vatten
5 schalottenlökar
1 vitlök solo (valfritt)
1 morot
Kalvfond
35-50 gram choklad (65-75%)
Salt & peppar
1 msk olja
0,5 msk timjan el rosmarin

Skala lök & morot & finhacka dem. hetta upp en kastrull fräs lök & morot mjukt, slå på vin, vinäger, socker & vatten. Låt reduceras till hälften. Smaka av med fond, salt & peppar.
Riv chokladen fint, tillsätt precis innan servering.

Baconlindat fikon:
6 st färska fikon
6 skivor bacon
1 msk honung
Salt & peppar

Sätt ugnen på 185-200 grader.
Skär av toppen på fikonen, linda en skiva bacon runt varje. Ringla över honung, salta & peppra. Lägg dem på en plåt eller ugnsfast form, baka av dem i ugnen tills baconet blir genomstekt/knaprigt.

20120327-214922.jpg

/PappaKock

Annonser