20120325-155433.jpg

Crème brûlée, antagligen världens bästa dessert. Det finns inget i dessertväg som slår en välgjord
Crème brûlée. Att höra skeden när den tar sig igenom det knäckiga sockret för att komma ner till den lena vaniljkrämen. Det är kärlek!

Du behöver följande till 4 portioner:
5 äggulor
5 dl vispgrädde
1 dl socker
1 st vaniljstång
2 msk rörsocker

Sätt ugnen på 130 grader.
Dela vaniljstången på mitten & skrapa ur fröna. Lägg i en kastrull med grädden & hälften av sockret. Låt koka upp.
Vispa äggulor mes resten av sockret, krämigt.
Fiska upp vaniljstången. Blanda den varma grädden i äggsmeten. Häll i portionsformar. Ställ i en ugnsform & fyll formen med vatten så det går halvvägs upp på portionsformarna.

Ställ in längst ned i ugnen, i ca 20-25 minuter. (Har du en modern ugn med ånga kan du dra plast över allt & baka av på 120 grader ånga i 20 minuter.)

Ta ur dem ur vattenbadet & låt svalna, ställ dem sedan i kylen.
Häll rörsocker på & bränn av dem precis innan servering.

Rårörda bär:
0,5 dl blåbär
0,5 dl hallon
0,5 dl havtorn
1 msk muskovado socker
1 msk gran manier

Blanda samman allt & låt stå i rumstemperatur & dra i en timme.

/PappaKock

Annonser