20120325-151051.jpg

Bland det godaste som finns att göra soppa på (förutom spenat) är ju jordärtskocka. Så speciell smak, går inte att jämföra med något annat.

Du behöver följande till 4 portioner:
0,5 kg jordärtskocka
2 st schalottenlök
2 dl vit vin
4 dl standardmjölk
5 dl grädde
Hönsbuljong
1 msk smör
Salt & vitpeppar
Socker
Gräslök
Olivolja

Gör så här:
Skala jordärtskockorna & löken. Finhacka löken. Skär kockorna i mindre bitar. Fräs löken i smöret tills den mjuknar utan att få färg. Tillsätt kockorna & låt dem fräsa med i 2-3 minuter. Slå på vinet, hönsbuljong & 2 dl vatten. Låt koka upp & småputtra i ca 15 minuter. Mixa soppan med stavmixer. Slå på mjölk & grädde, smaka av med salt & vitpeppar. Låt koka 10-15 minuter. Mixa igen & sila den sedan. Tillbaka i grytan, koka upp & eventuellt red av med lite maizena.
Precis innan servering ta i en nypa salt.

Strö finhackad gräslök över & ringla lite olivolja.

/PappaKock

Annonser