20120320-222741.jpg

Du behöver följande till 4 portioner:
4 färska fikon
100 gram 60-70% choklad
Flingsalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 185 grader.
Skär av toppen på fikonet. Skär ett kryss i varje fikon. Hacka chokladen i mindre bitar & stoppa i fikonen. Lägg dem på i en form eller på en plåt, baka av dem i ugnen i ca 8-12 minuter tills det börjat bubbla i chokladen. Strö lite flingsalt över precis innan servering.

Havtornscreme’.
1 dl frysta havtorn
0,5 dl honung
1,5 dl matlagningsyoghurt
1 msk florsocker

Koka havtornen med ca 2 msk vatten i ca 10 minuter. Mixa, sila bort kärnor & skal. Smält i honung. Låt svalna.
Blanda med yoghurten. Smaksätt med florsocker. Låt stå svalt i minst 1 timme innan servering.

Päronkompott:
1 stort conferense päron
1-3 msk strösocker
0,5 lime (skal & saft)
0,5 dl vatten
Eventuellt grön karamellfärg

Gör så här:
Skala & skär päronet i små kuber. Riv skalet & pressa ur saften ur limen. Lägg päron, lime, socker & vatten i en kastrull. Låt koka upp, sedan småputtra tills päronen är mjuka.
Vill man så kan man färga upp den med lite karamellfärg.

/PappaKock

Annonser