Baconlindade västerbottensjärpar, persiljestompad potatis med brynt smör & lingoncreme’.

on

20120315-220821.jpg

Du behöver följande till 6 portioner.

Järpar:
800 gram blandfärs
2 dl riven västerbottensost
2 pkt bacon
1 msk stark senap
Salt & svartpeppar
1 msk smör
1 msk olja ex raps

Riv osten grovt. Blanda ihop allt. Det behövs inget ägg eller annat för att binda med, eftersom det är så mycket ost i. Även senap gör att det håller ihop.

Forma järpar & linda en baconskiva runt varje. stek i smör & olja tills de får fin färg. Låt sedan järparna gå klart i ugnen.

Lingoncreme:
2 dl lättcremefraiche
2 dl vanlig cremefraiche
1-1,5 dl lingonsylt alt hela lingon
Salt
Vitpeppar

Blanda allt, salt & peppra. Låt stå någon timme & dra.

Stoppad potatis:
Potatis
1,5 msk smör
20 gram persilja
Salt
Vitpeppar

Koka potatis lika mjuk som om du skulle göra mos. Lägg smöret i en kastrull & låt gå tills det får lätt brun ton & det börjar lukta nöttigt.
Grovhacka persilja.

Häll av potatisen & krossa den med en visp. Vänd i smöret, salta & peppra. Avsluta med persiljan.

20120315-220835.jpg

/PappaKock

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Leena skriver:

    Låter smarrigt, ska prova även detta! annars är kyckling lindad i bacon en höjdare

    1. pappakock skriver:

      Kyckling & bacon är riktigt bra polare! Men prova det här, mycket gott!

      PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s