20120307-103207.jpg

Du behöver följande till 4 portioner:
0,5 färsk ananas
3 msk kokos
1 msk muscovadosocker
2 msk sirap (gärna mörk)
1 msk smör
2 tsk rålakritspulver
Salt lakritssyrup
Vaniljglass

Gör så här:
Dela ananasen på mitten, skär bort den hårda stammen som ligger i mitten. Skär cm tjocka skivor.
Hetta upp en stekpanna.
Lägg i sockret & sirapen, när det smällt tillsätt kokos & smör.
Stäng av värmen & lägg i ananasen.

Gör ägg utav glassen och rulla i lakritspulvret. Har man inte rålakritspulver så kan man mortla sönder turkisk peppar.

Lägg ananasen på tallriken, ringla över karamellen/såsen som blir i stekpannan. Lägg glassen på toppen & avsluta med att ringla över lakritssyrupen.

Lakritsprodukterna finns att köpa hos Ninasmat.se
/PappaKock

Annonser