Lakritsspetsad tiramisu.

on

20120302-201346.jpg

Läste för ett bra tag sedan om en lakritsteramisu, sen tappade jag bort tidningen där receptet var. Men igår gjorde jag en egen variant, som blev mycket lyckad.

Du behöver följande till 8 pers:
500 gram mascarpone
4 äggulor
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl starkt kaffe
2 msk cointreau (apelsinlikör)
200 gram savoardikex
2-3 msk lakritssyrup (Johan bulow)
1 msk kakao

Gör så här:
Visps grädden med 1 msk socker, hårt.
Vispa äggulorna mes resten utav sockret. Blanda sedan allt med mascarpone, men blanda försiktigt.

Blanda kaffe & likör, doppa kexen hastigt och lägg dem i en form, ringla över lakritsen. Lägg över mascarpone & lägg ett nytt lager.

Ställ i i kylen i minst 2-3 timmar, gärna över natten. Pudra med kakao innan servering.

20120302-201355.jpg

Lakritssyrupen finns bla att köpa hos Ninasmat.se

/PappaKock

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Anonym skriver:

    GRATTIS till Sveriges BÄSTA kock !
    Önskar han där nere

  2. Tiramizu är min absoluta favorit efterrätt, svår slagen om man säger så. Spännande med Lakrits smak på den.
    Jag har ett litet blogg tips med Skogshuggarbilder på Jonas om du vill titta på det;) hihi
    Ha det fint
    Å GRATTIS i efterskott!
    Kramar Lina med Familj

    http://mammalivetpalandet.blogspot.com/2012/03/skogshuggaren-pa-besok-pga-trad-som.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s