20120302-201346.jpg

Läste för ett bra tag sedan om en lakritsteramisu, sen tappade jag bort tidningen där receptet var. Men igår gjorde jag en egen variant, som blev mycket lyckad.

Du behöver följande till 8 pers:
500 gram mascarpone
4 äggulor
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl starkt kaffe
2 msk cointreau (apelsinlikör)
200 gram savoardikex
2-3 msk lakritssyrup (Johan bulow)
1 msk kakao

Gör så här:
Visps grädden med 1 msk socker, hårt.
Vispa äggulorna mes resten utav sockret. Blanda sedan allt med mascarpone, men blanda försiktigt.

Blanda kaffe & likör, doppa kexen hastigt och lägg dem i en form, ringla över lakritsen. Lägg över mascarpone & lägg ett nytt lager.

Ställ i i kylen i minst 2-3 timmar, gärna över natten. Pudra med kakao innan servering.

20120302-201355.jpg

Lakritssyrupen finns bla att köpa hos Ninasmat.se

/PappaKock

Annonser