20120222-225119.jpg

Mon absoluta favoritsoppa är spenatsoppa. Idag blev det en variant på den klassiska spenatsoppan, smaksatt med palsternacka & vit vin. Istället för det kokta ägget så blev det ett pocherat ägg.

Du behöver följande till 6 portioner:
400 gram fryst hackad spenat
2 schalottenlök
120 gram palsternacka
1,5 dl vit vin
2,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
1 msk smör
Hönsbuljong
Grönsaksbuljong
Salt
Vitpeppar
Maizena

Gör så här:
Låt spenaten tina & rinna av. Hacka löken & fräs den i smör. Skala palsternacka & riv på grova sidan på rivjärnet.
Låt spenat & p-nacka fräsa med löken i några minuter. Slå på vin & buljong.

Häll på grädde, mjölk & 2 dl vatten. Salta, peppra & låt småputtra i 15-20 minuter. Red av med lite maizena.

20120222-225139.jpg

Pocherat ägg:
Om man skall göra det ”på riktigt” så ska man koka upp vatten ättika & lite salt. Dra kastrullen av plattan. Kläck ägg i en kopp & lägg det i vattnet i 2-4 minuter.

Men, det är lite bökigt, pilligt, så jag brukar fuska lite. Klä in en kopp med plastfilm, kläck ett ägg i & snurra åt så det inte läcker ut. Lägg plastbollen i sjudande vatten.

20120222-225852.jpg

/PappaKock

Annonser