Semelmuffins.

20120220-222619.jpg

Här kommer ett tips på lite variation till den traditionella semlan. Riktigt läckra semelmuffins. De på bilden har min sambo bakat.

Du behöver följande till 12 st:
200 gram smör
3 dl mjölk
3 dl strösocker
3 ägg
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma (gärna hela kärnor)
150 gram mandelmassa
3 dl vispgrädde
Florsocker

Gör så här:
Smält smör. Vispa ägg & socker pösigt. Blanda smöret med mjölken & blanda ner det i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna, mortla sönder kardemumman & tillsätt den.
Vänd ned det torra i äggblandningen.

Häll i muffinsformar. Grädda dem på 180 grader i ca 20-25 minuter.
Medans muffinsen svalnar blanda mandelmassan med ca 2 msk ovispad grädde. Vispa resterande utav grädden.

Fyll dem med mandelmassan & grädde, pudra med florsocker.

20120220-224228.jpg

Vill även passa på att visa de här pistagesemlorna som min chef bakade förra veckan.

20120220-224406.jpg

/PappaKock

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s