Kladdkaka med lakritsplopp.

on

20120219-213601.jpg

I fredags gjorde jag en kladdkaka med plopp i, blev galet gott. Så i lördags gjorde jag en likadan fast med lakritsplopp, blev om möjligt ännu godare.
Kladdkaka är ju superenkelt att göra & passar perfekt att bjuda på eftersom i princip alla tycker om det.

Du behöver följande:
2 ägg
2,5 dl strösocker
120 gram smör
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
0,5 tsk salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg & socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser.
Blanda ihop allt.
Häll i en smord & bröad form, eller i portionsformar. Tryck i ploppbitarna.

In i mitten utav ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna & servera med grädde eller glass.

20120219-213616.jpg

20120219-213637.jpg

/PappaKock

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s