Karré, senapsrostade rotfrukter & kryddsmör.

20120213-213407.jpg

Fick ett plötsligt sug efter en köttbit med kryddsmör på, det var väldigt länge sedan jag gjorde, trots att det är grymt gott.

Kryddsmör, smaksatt med rostad vitlök & färsk rosmarin.
100 gram smör
1 vitlök (solo)
1,5-2 msk färsk rosmarin
Havssalt & svartpeppar

Lägg fram smöret och låt det mjukna i rumstemperatur. Ta 1 msk smör och rosta vitlöken i det. Låt den få riktigt mörk färg, för då får vitlöken en mycket trevlig nötig smak. Hacka rosmarin & den rostade vitlöken fint. Vispa det mjuka smöret med elvisp så det blir fluffigt. Tillsätt vitlök & rosmarin. Krydda med salt & svartpeppar. Låt stå en stund i kylen innan servering.

Senapsrostade rotfrukter:
500 gram palsternacka
500 gram morötter
3 msk olivolja el matolja
1 msk äppelcidervinäger
2 msk grovkornig senap
Salt & svartpeppar

Skala rotisarna & dela i stavar. Lägg dem på en plåt eller i en form. Blanda ihop olja, vinäger & senap. Slå över rotisarna, salta, peppra & blanda runt.
In i ugnen på 225 grader i ca 35-40 minuter.

/PappaKock

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. nu kokar jag skriver:

    Låter hur gott som helst, nu blev jag också sugen på kött, och det händer inte så ofta ska du veta 🙂

    1. pappakock skriver:

      🙂 kött e gött!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s