20120130-224302.jpg

Du behöver följande till 4 port:
150 gram salami (jag använde ungersk pepparsalami)
150 gram färsk blomkål
100 gram bladspenat
80-100 gram soltorkad tomat
1 gul lök
1 vitlök (solo)
2 dl creme fraîche (lätt)
1 dl mjölk el vatten
Salt & peppar
Olivolja

Gör så här:
Finhacka vitlök, strimla den gula löken. Tärna salamin och de soltorkade tomaterna. Rensa blomkål och dela i små fina buketter.
Skölj spenaten (tina den om du använder fryst)

Hetta upp en stekpanna och häll i 2 msk olivolja. Svetta lök och salami. Tillsätt tomaterna och blomkål, låt få lite schysst färg. Salta och peppra. Tillsätt creme fraîche och mjölk, dra ner värmen och låt stå och småputtra i 5-10 minuter.

Det här en supersnabb pastarätt, som passar perfekt när man har brådis.

/PappaKock

Annonser