Spenat & morotssoppa.

20120119-222957.jpg

Du behöver följande till 4 portioner.
500 gram Hackad spenat (funkar fint med frusen)
2 st schalottenlökar
4 st medelstora morötter
1-2 msk smör
2 dl grädde
2 dl mjölk
Kycklingfond
Salt
Vitpeppar
Strösocker
Ev maizena

Gör så här:
Tina spenaten (om du använder fryst) i ett durkslag, så vätskan rinner ur.

Finhacka löken och grovriv morötterna. Smällt smöret i en kastrull, svetta lök och morot. Tillsätt spenat och låt fräsa i några minuter.

Häll på grädde, mjölk och 2 dl vatten. Krydda med salt, peppar och en nypa socker. Låt koka upp.

Smaka av med buljong. Vill man ha den vegetarisk, kan man byta ut kycklingfond mot grönsak. Låt småputtra i 15-20 minuter. Red ev av med lite maizena.
Servera med kokt ägg.

/PappaKock

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s