Du behöver följande till 4 portioner.
500 gram Hackad spenat (funkar fint med frusen)
2 st schalottenlökar
4 st medelstora morötter
1-2 msk smör
2 dl grädde
2 dl mjölk
Kycklingfond
Salt
Vitpeppar
Strösocker
Ev maizena
Gör så här:
Tina spenaten (om du använder fryst) i ett durkslag, så vätskan rinner ur.
Finhacka löken och grovriv morötterna. Smällt smöret i en kastrull, svetta lök och morot. Tillsätt spenat och låt fräsa i några minuter.
Häll på grädde, mjölk och 2 dl vatten. Krydda med salt, peppar och en nypa socker. Låt koka upp.
Smaka av med buljong. Vill man ha den vegetarisk, kan man byta ut kycklingfond mot grönsak. Låt småputtra i 15-20 minuter. Red ev av med lite maizena.
Servera med kokt ägg.
/PappaKock