Du behöver följande till 4 port.
2 st oxkinder ca 750 gram
1 gul lök
1 morot
1 vitlök
5 dl äpplemust
1 msk smör
3 msk oxfond
Salt, peppar
Gör så här:
Krydda köttet med salt och peppar, bryn i smör. Lägg kinderna i pottan, tillsätt 4 dl äpplemust, fond och 2 dl vatten. Grovhacka lökarna och moroten, lägg i grytan, salta och peppra. Låt gå 12 timmar på lägsta effekten.
Lå sedan köttet stå i grytan och svalna. Det är viktigt att köttet får ”sätta sig”, annars kommer det bara fala isär.
Ta ur köttet, sila skyn och koka ner den till hälften. Smaka av med musten, salt och peppar.
Baconpanerade äpplekrutonger:
1 äpple
1 paket bacon
0,5 msk smör
Finhacka baconet, stek det i en mycket het torr panna. När det är knapperstekt, fortsätt en stund till. Lägg det på papper och låt rinna av. Baconet måste vara helt torrt, är det inte det så tillbaka i pannan och stek det ytterligare en stund.
Mortla baconet så fint det går. Skölj, skala och tärna äpplet. Rulla tärningarna i baconet och stek dem hastigt i lite smör.
/PappaKock
Det har ser jakligt gott ut – det sparas undan till en helg nar vi har vanner over.
Tack for inspirationen!
// Mike
Tack, kul att kunna inspirera!!
PappaKock
Det där känns som en riktig höjdare. Synd vi inte tänkte på oxkinderna på den tiden jag husera i skallboa