Äpplemustbrässerad oxkind.

20120112-214448.jpg

Du behöver följande till 4 port.
2 st oxkinder ca 750 gram
1 gul lök
1 morot
1 vitlök
5 dl äpplemust
1 msk smör
3 msk oxfond
Salt, peppar

Gör så här:
Krydda köttet med salt och peppar, bryn i smör. Lägg kinderna i pottan, tillsätt 4 dl äpplemust, fond och 2 dl vatten. Grovhacka lökarna och moroten, lägg i grytan, salta och peppra. Låt gå 12 timmar på lägsta effekten.
Lå sedan köttet stå i grytan och svalna. Det är viktigt att köttet får ”sätta sig”, annars kommer det bara fala isär.

Ta ur köttet, sila skyn och koka ner den till hälften. Smaka av med musten, salt och peppar.

Baconpanerade äpplekrutonger:
1 äpple
1 paket bacon
0,5 msk smör

Finhacka baconet, stek det i en mycket het torr panna. När det är knapperstekt, fortsätt en stund till. Lägg det på papper och låt rinna av. Baconet måste vara helt torrt, är det inte det så tillbaka i pannan och stek det ytterligare en stund.
Mortla baconet så fint det går. Skölj, skala och tärna äpplet. Rulla tärningarna i baconet och stek dem hastigt i lite smör.

/PappaKock

Annonser

4 kommentarer Lägg till

  1. Swedish Mike skriver:

    Det har ser jakligt gott ut – det sparas undan till en helg nar vi har vanner over.

    Tack for inspirationen!

    // Mike

    1. pappakock skriver:

      Tack, kul att kunna inspirera!!

      PappaKock

  2. Beng-Ha skriver:

    Det där känns som en riktig höjdare. Synd vi inte tänkte på oxkinderna på den tiden jag husera i skallboa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s