Rådjur i pottan.

20111228-001511.jpg

För ett tag sedan lagade jag rådjur i crock-potten.

Jag hade en rådjursskinka 2 kg som jag saltade, pepprade och brynte i smör. Lade den i pottan och tillsatte 2 dl rött vin, 1 dl glögg (blossa 06), 2 msk viltfond, 2 gula lökar, 2 morötter, 10 lätt krossade enbär och ett par lagerblad.

På med pottan på lägsta effekt och sen fick den gå i 10 timmar.

Det blev galet mört, men ändå inte så det trillade isär.

20111228-001521.jpg
Till detta, ugnsbakade rotfrukter, sås på spadet med lite grädde och hemgjord havtornsgele.

/PappaKock

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Anonym skriver:

    Ser underbart gott ut…

    1. pappakock skriver:

      Det var det 🙂

      PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s