20111227-224559.jpg

I söndags lagade jag kalkonbröst som jag späckade med apelsin. Stack håll i bröstet och pillade i filéade apelsinklyftor, saltade och pepprade och sen brynte jag på dem i smör.
Sen smorde jag in dem med honung och rivet apelsinskal.

In i ugnen på 125 grader tills termometern visade runt 68-69 grader. Öste det med spadet som blev 2-3 gånger. Sen fick det stå och vila i ca 20 minuter.

Till detta serverade jag en potatis & palsternackspure, brysselkål och gräddsås spetsad med äppelcidervinäger.

Nu gjorde jag två bröst varav ett blev över, det blev en riktigt gosig pastasås idag. Tillsatte bara lite schyssta grönsaker, grädde, crème fraîche, vitlök och parmesan. Hur gott som helst.

20111227-224956.jpg

Kalkon är något jag lagar väldigt sällan, vet inte riktigt varför, men jag borde laga det betydligt oftare, för det är riktigt gott.

/PappaKock

Annonser