Kalkon x2.

20111227-224559.jpg

I söndags lagade jag kalkonbröst som jag späckade med apelsin. Stack håll i bröstet och pillade i filéade apelsinklyftor, saltade och pepprade och sen brynte jag på dem i smör.
Sen smorde jag in dem med honung och rivet apelsinskal.

In i ugnen på 125 grader tills termometern visade runt 68-69 grader. Öste det med spadet som blev 2-3 gånger. Sen fick det stå och vila i ca 20 minuter.

Till detta serverade jag en potatis & palsternackspure, brysselkål och gräddsås spetsad med äppelcidervinäger.

Nu gjorde jag två bröst varav ett blev över, det blev en riktigt gosig pastasås idag. Tillsatte bara lite schyssta grönsaker, grädde, crème fraîche, vitlök och parmesan. Hur gott som helst.

20111227-224956.jpg

Kalkon är något jag lagar väldigt sällan, vet inte riktigt varför, men jag borde laga det betydligt oftare, för det är riktigt gott.

/PappaKock

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Swedish Mike skriver:

    Iden med apelsin och kalkon later valdigt bra, det ar nagot jag tror att jag maste sno nasta gang jag lagar kalkon. 😉

    Om du far rester over sa kan du testa det har receptet som jag fick av MPW/Knorr for ett tag sedan. http://www.freestylecookery.com/2011/11/recipe-mpws-christmas-turkey-curry.html Det ar lite puligt men det blir ett ganska hyfsat slutresultat.

    Tack for inspirationen!

    // Mike

    1. pappakock skriver:

      Det där lät spännande! Har en bit kvar & en ananas hemma! 🙂 får bli imorn.

      Tackar /PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s