Du behöver följande till 6 portioner:
8 dl grädde
100 gram vit choklad
8 st nejlikor
1 kanelstång
6 clementiner
3 gelantinblad
1 apelsin (skalet)
Pepparkakor till garnering
Gör så här:
Lägg gelatin i kallt vatten.
Koka upp grädden med nejlikor och kanelstång. När det kokat upp, dra av från värmen och låt det stå och dra i ca 10 minuter.
Hacka chokladen grovt. Ställ tillbaka grytan på värmen, sila bort nejlikorna och kanelen. Lägg i chokladen och rör om tills den smällt. Låt svalna något innan gelatinet tillsätts. Rör tillsist i apelsinskalet.
Filéa clementinerna och lägg i botten på portionsglas eller formar. Häll på grädden och ställ in i kylen i 3-5 timmar.
Strö lite krossade pepparkakor över precis innan servering.
Kanske låter konstigt med nejlikor i, men det smakade riktigt gott.
/PappaKock