Vit chokladpannacotta smaksatt med kryddnejlika & clementin.

20111226-235929.jpg

Du behöver följande till 6 portioner:
8 dl grädde
100 gram vit choklad
8 st nejlikor
1 kanelstång
6 clementiner
3 gelantinblad
1 apelsin (skalet)
Pepparkakor till garnering

Gör så här:
Lägg gelatin i kallt vatten.
Koka upp grädden med nejlikor och kanelstång. När det kokat upp, dra av från värmen och låt det stå och dra i ca 10 minuter.

Hacka chokladen grovt. Ställ tillbaka grytan på värmen, sila bort nejlikorna och kanelen. Lägg i chokladen och rör om tills den smällt. Låt svalna något innan gelatinet tillsätts. Rör tillsist i apelsinskalet.

Filéa clementinerna och lägg i botten på portionsglas eller formar. Häll på grädden och ställ in i kylen i 3-5 timmar.

Strö lite krossade pepparkakor över precis innan servering.

Kanske låter konstigt med nejlikor i, men det smakade riktigt gott.

/PappaKock

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s