Köttfärsbröd.

20111217-022740.jpg

Hade lite köttfärssås i kylen, så jag drog ihop en bröddeg och gjorde helt enkelt köttfärsbröd. Perfekt mellanmål till kidsen.

Du behöver följande till 20 st.
50 gram jäst
1 dl olivolja
1 tsk salt
1 msk honung
7-8 dl mjöl
1 dl riven parmesan
Flingsalt
Rosmarin (helst färsk, åtminstone torkad egenodlad)

Gör så här:
Värm 3 dl vatten. Smula jästen i en bunke, häll på vatten och rör tills jästen löst sig.

Tillsätt salt, 1 msk olivolja och honung. Arbeta in mjölet lite i taget. Knåda till en smidig deg. Lägg över en handduk och låt jäsa i 30 minuter.

Dela degen på två och knåda den ordentligt, tillsätt eventuellt mer mjöl. Mjöla bänken och kavla ut degen. ringla över olivolja, strö på rosmarin och lägg på köttfärsen.

Rulla ihop och skär i 2 cm tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 15 minuter. Strö lite ost på varje bulle, in i ugnen i ca 15-20 minuter på 175 grader.

20111217-022801.jpg
Kanske inte supersnygga, men riktigt goda!

/PappaKock

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Kapen Konsument skriver:

    Hittade hit av en slump. Trevligt. Noterade din ”Mat är kärlek” och som den spambot, bloggkollega, för detta kock och tillika trebarnsfar man är vill jag gärna tillägga ”och disciplin!”.

    Läs mer om tanken här http://arkiv.kungforpresident.se/2011/04/oopsan-en-smula-allvar-de-var-ett-halvar-sedan-sist/

    1. pappakock skriver:

      @kapten konsument. Ja, jo det ligger något i det du skriver. Helt klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s