20111217-022740.jpg

Hade lite köttfärssås i kylen, så jag drog ihop en bröddeg och gjorde helt enkelt köttfärsbröd. Perfekt mellanmål till kidsen.

Du behöver följande till 20 st.
50 gram jäst
1 dl olivolja
1 tsk salt
1 msk honung
7-8 dl mjöl
1 dl riven parmesan
Flingsalt
Rosmarin (helst färsk, åtminstone torkad egenodlad)

Gör så här:
Värm 3 dl vatten. Smula jästen i en bunke, häll på vatten och rör tills jästen löst sig.

Tillsätt salt, 1 msk olivolja och honung. Arbeta in mjölet lite i taget. Knåda till en smidig deg. Lägg över en handduk och låt jäsa i 30 minuter.

Dela degen på två och knåda den ordentligt, tillsätt eventuellt mer mjöl. Mjöla bänken och kavla ut degen. ringla över olivolja, strö på rosmarin och lägg på köttfärsen.

Rulla ihop och skär i 2 cm tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 15 minuter. Strö lite ost på varje bulle, in i ugnen i ca 15-20 minuter på 175 grader.

20111217-022801.jpg
Kanske inte supersnygga, men riktigt goda!

/PappaKock

Annonser