Igår på jobbet provade vi Nygårdas ekfatslagrade julmust, vi provade den som säljs i dagligvaruhandeln. De säljs i 4×33 cl. Man kan säga att det var en besvikelse, det smakade absolut noll ekfat. Det smakade helt vanlig julmust, något avslagen.

20111210-093822.jpg
När jag kom hem så provade jag och min sambo den varianten som enbart säljs på Systembolaget. Nu var jag redan inställd på att bli besviken, men här smakar det verkligen ekfat. Den har legat i 6 månader på bourbonfat.

Den har mindre sötma än den traditionella musten, och betydligt mer beska. Jag skulle gärna ha sett att den hade varit ännu lite beskare. Det här känns som ett lite ”vuxnare” alternativ, men man känner ändå igen sig, det smakar fortfarande must.

Den säljs som sagt på Systembolaget, i en 75 cl flaska med champagnekork, vilket gör att det känns lite ”lyxigare”.

20111210-095124.jpg
Den här kommer helt klart finnas i mitt glas på julbordet.

/PappaKock

Annonser