Ugnsbakade rotfrukter under bacontäcke.

20111129-210600.jpg

Igår blev det kylskåpsrens till middag, en mycket lyckad sådan. Jag tog helt enkelt 3 morötter, 1 gul lök, en halv vitlök (solo), 4 polka betor, 1 blomkålshuvud, 1 palsternacka och ett gäng cocktailtomater. Skar det i grova bitar, ner i en ugnsform, på med salt, peppar, olivolja och rosmarin. Sen tog jag 2 paket bacon och täckte hela formen, som ett lock. In i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter.

Man kan ju naturligtvis byta ut mot andra ingredienser om man vill, perfekt tillfälle att göra dig av med saker som ligger och skräpar i kylen. Tex en bit fisk hade gjort sig utmärkt under baconet.

20111129-210610.jpg
Fettet från baconet rinner rätt ner i rotfrukter/grönsakerna och ger dem en helt makalöst god smak. Riktigt lätt och förbannat gott!

/PappaKock

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Jesper skriver:

    Det där lät ju riktigt gott! Lär jag testa snart..

    1. pappakock skriver:

      Ja gör det! Tjusig blogg du har 🙂 funkade dock inte att kommentera?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s