Nya verktyg uppdatering.

I mitt förra inlägg skrev jag att jag hade köpt nya knivar. Det fanns tydligen ett stort intresse kring just knivar då jag fick en del mail med frågor om märke etc.
Så här kommer lite mer info om mina nys bebisar.

Kai shun (classic)

20111127-005430.jpg
Det här är en santoku, bladets kärna är i 65 lager. Det är olivslipat, vilket gör att livsmedlet släpper lite bättre. Det här är den absolut skönaste kniven jag någonsin använt, det D-formade handtaget i pakkawood gör att den ligger riktigt skönt i handen. Den här kniven är löjligt vass och jag rekommenderar den starkt. Kai-knivarna finns i många olika serier, från 500 och uppåt.

Tamahagane

20111127-010225.jpg
Även detta en santoku-kniv. Något billigare, inte lika många lager stål men fortfarande en riktigt grym och vacker kniv. Skulle önskat att den var lite tyngre. Den här ska få jobba här hemma i köket medans den andra ska få slita på jobbet.

/PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s