Gulasch (i pottan)

20111121-225901.jpg

Jag har länge tittat nyfiken på den så kallade crock-poten, alias ”pottan”.
Kan erkänna att jag har varit lite skeptisk mot den, men ju mer positivt jag läst om den, desto större har mitt intresse växt sig.
Nu har jag skaffat mig en egen potta och igår blev det premiär. Det blev en gulasch på högrev.

20111121-224826.jpg
Jag började med att låta min högrev (1,5 kg) ligga i rumstemperatur i ca 45 minuter, sen saltade jag och peppra sen brynte jag den i smör.
Sen åkte den i pottan tillsammans med 4 paprikor, 2 gula lökar, 2 vitlökar, 4 plommontomater. Sen hällde jag på 2 dl rödvin, 3 dl vatten, 2 dl chilisås, 2 msk köttfond. Sen kryddade jag det med massa paprikapulver, spiskummin, kummin, 1 lagerblad, salt och peppar.

På med locket, vred på lägsta värmen och ställde timern på 6 timmar. Efter 4 timmar kunde jag inte hålla mig utan lyfte på locket, so far so god!
Efter 6 timmar kollade jag köttet och bestämde mig för att dra upp värmen och köra i ytterligare 2 timmar.

Sen plockade jag upp köttet och delade i lagom grytbitar. Köttet var riktigt mört, men ändå inte så det bara trillade isär. Sen fick bitarna åka tillbaka i såsen och stå på eftetvärmen i ca 30 minuter innan vi åt.

Det jag blev mest imponerad av var hur löken och paprikan fortfarande hade konsistens kvar, det hade den absolut inte haft efter 8 timmar i en vanlig gryta. Gulaschen blev väldigt god, en väldigt bra start på min potträning.

20111121-225921.jpg
Det absolut smidigaste med pottan är ju det att man kan sätta den på 8-10 timmar och sen hitta på något annat kul medans maten blir klar.

Nästa gång blir det kyckling.

/PappaKock

En kommentar Lägg till din

  1. Anonym skriver:

    Spännande, att höra…
    Jag väntar fortfarande på min…har laddat upp med högrev, hel kyckling, och en del annat gott

    Rune, Matomanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s