Mat är kärlek.

20111101-223832.jpg

Idag fanns ingen direkt lust eller motivation till att fixa middag. Jag öppnade kylen och tittade ointresserat på kötthyllan, där låg en bit al & enbärsrökt fläsk. Plötsligt ökade pulsen, blodet pumpade på och plötsligt fick jag en riktig energikick. Jag ryckte fram kastruller och stekpannor och satte igång.
Det tog inte lång tid, det var inte svårt, avancerat eller invecklat. Jag höll det på en mycket simpel nivå. Rena smaker som fick smaka som de gör, och inget annat.

Resultatet kanske inte låter eller ser så himla speciellt ut, men det kan jag lova att det var. Det var en sån där fullträff. Doften av det rökta fläsket fyllde hela lägenheten, på ett sätt som gjorde mig väldigt exalterad.

Stekt rökt fläsk, med puré på palsternacka, lättstekta äpplen, purjo och rikligt med färsk rosmarin. Som sagt inga krusiduller, men en riktig 10-poängare.

Det är sån här mat som gör att jag älskar mitt yrke så mycket som jag gör. Det är så man får gåshud.

Mat är kärlek. /PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s