20111025-222220.jpg

Du behöver följande till 4 portioner.
0,5 gram saffran
100 gram kallrökt lax
200 gram räkor
1 gul paprika
1 st fänkål
2 schallotenlök
1 vitlök
2-3 morötter
80 gram sockerärtor
Hummer el räkfond
1 dl grädde
1,5 lättcremefraiche
2 msk olivolja
Maizena
Salt & peppar

Gör på följande vis:
Strimla alla grönsaker, rätt så grovt. Fin hacka vitlök och strimla löken. hetta upp en gryta med olivolja och svetta lök och vitlök. Tillsätt saffran, låt det fräsa med i ett par minuter, rör om. Häll på ca 2,5 dl vatten och 2-3 msk fond. Låt koka upp.

Fräs de strimlade grönsakerna hastigt i en riktigt het panna. Det ska få lite färg men ej bli mjukt. Salta och peppra.

Slå på grädde, salt, peppar i såsen. Låt sjuda i ett par minuter.

Strimla den rökta laxen.

Tillsätt cremefraichen i såsen, red ev av med lite maizena. Tillsätt grönsakerna. Smaka av med lite mer fond och en nypa socker. Precis innan servering blanda i räkor och strimlad lax. Servera med pasta av något slag, allra helst färsk.

/PappaKock

Annonser