20111020-211826.jpg

Det finns fortfarande massa supergoda svenska äpplen att ta vara på, här kommer ett alternativ till den hederliga äppelpajen.

Du behöver följande till 4 portioner:
2 st äpplen
2 ark filodeg
2 msk smör
2 dl cremefraiche
Kanel
Kardemumma
1 citron
0,5 vaniljstång eller vaniljsocker
Strösocker
Floursocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och kärna ur äpplena, dela i stavar. Smält margarinet. Dela filodegen i 8 delar. Pensla med smör, pudra med kanel, kardemumma och strösocker. Lägg en äppelbit på varje och rulla ihop. Pensla ytterligare ett ark och rulla över det andra.
Lägg på bakplåtspapper och baka av i ca 12-15 minuter.

Här vill man ju att de ska fin färg, men behålla lite tuggmotstånd.

Riv skalet av citronen. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda allt med cremefraichen och sätta upp den med lite floursocker. Servera äppleciggarerna ljumna och doppa i vaniljcremen.

20111020-212016.jpg

Annonser