Havtornsmarmelad med rosepeppar.

on

20111016-151418.jpg

Havtorn är ett nytt favoritbär. Väldigt olikt allt annat i smaken, lite som en blandning av passionsfrukt och nypon. Väldigt syrlig och fräsch.

Du behöver följande till marmeladen:
200 gram havtorn
150-175 gram syltsocker
0,5 dl vatten
5-8 rosepepparkorn

Gör så här:
Koka upp bären med vattnet, låt koka sönder i ca 5 minuter. Ta av kastrullen från plattan och mixa sönder med stavmixer. Ställ tillbaka på värmen och låt koka upp, tillsätt syltsocker och krossade rosepepparkorn. Låt småputtra i ytterligare 5-8 minuter. Häll upp på rena burkar och kyl ned.

Passar utmärkt på skorpor, till västerbottensost, brie & chèvre.

20111016-151425.jpg
Kolla in den här färgen! Sjukt snygg kulör!
Många verkar sila bort skal och kärnor, men jag tycker själv att man ska låta det vara kvar. Där sitter massa smak, plus att det är gott med lite struktur i marmelader.

/PappaKock

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s