20110927-192529.jpg

Wasabibakad lax 4 portioner.

500 gram lax
4 msk buko/Philadelphia
2 msk wasabipasta
Salt, svartpeppar
1 msk olivolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skina laxen och skär i portionsbitar. Lägg laxen på bakplåtspapper i en ugnssäker form, salta, peppra och ringla över olivolja. Blanda buko med wasabin, bred den över laxen. Sätt in laxen i ugnen och stoppa i termometer, ta ut den vid 55 grader.

Potatis & palsternackspure.
500 gram potatis
350 gram palsternacka
1,5 dl standard mjölk
2 msk lätt-cremefraiche
1 msk smör
Salt, vitpeppar

Gör så här:
Skala och skär potatis och p-nackan i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och stött potatisen med en visp eller liknande. Tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. Det allra sista rör i cremefraichen.

Pilsnerkokta morötter.
2 st morötter
2 dl öl, gärna mörk
1,5 msk grönsaksbuljong
Salt, peppar

Koka ihop lika delar öl, vatten och buljongen. Salta och peppra.
Skala moroten och skär i tunna långa stavar, tändstickstjocka, även kallat ”julliene”. När buljongen kokat upp, dra den av värmen och lägg i morotsstavarna, låt ligga i ca 15 minuter. Sen är de klara att äta! Spara gärna spadet, gott att göra sås på.

Körsbärspenslat bacon.
1 pkt skivat bacon
1 msk körsbärssirap

Gör så här:
Lägg baconet på tex en skärbräda, pensla baconet med sirapen. Knapperstek det och låt det kallna och rinna av på papper. Pensla baconet igen när det svalnat.

20110927-192629.jpg

/PappaKock

Annonser