Idag lagade jag en rätt på jobbet som jag aldrig smakat eller ens hört talas om innan. Sillbullar med korintsås. Det är vad jag har förstått en riktigt gammal svensk husmanskost som även hade en given plats på julbordet förr. Leif mannerströms recept i hans bok om husmanskost fick vara vägledning.

20110923-183336.jpg
Man kan säga att sillbullar är en biff med malt kött, sill, potatis och lök som sedan vänds i ströbröd innan man steker den. Serveras med en sötsur-korintsås. Jag var minst sagt skeptisk till denna sillbulle, men oj vad jag ändrade mig efter att ha smakat. Riktigt gott var det, sältan från sillen ihop med den sötsura såsen. En riktig 10-poängare!

20110923-183753.jpg
Även våra gäster uppskattade det efter att man förklarat var det innehöll. Så jag rekommenderar er verkligen att testa att laga sillbulle!

/PappaKock

Annonser