Sillbullar med korintsås.

on

Idag lagade jag en rätt på jobbet som jag aldrig smakat eller ens hört talas om innan. Sillbullar med korintsås. Det är vad jag har förstått en riktigt gammal svensk husmanskost som även hade en given plats på julbordet förr. Leif mannerströms recept i hans bok om husmanskost fick vara vägledning.

20110923-183336.jpg
Man kan säga att sillbullar är en biff med malt kött, sill, potatis och lök som sedan vänds i ströbröd innan man steker den. Serveras med en sötsur-korintsås. Jag var minst sagt skeptisk till denna sillbulle, men oj vad jag ändrade mig efter att ha smakat. Riktigt gott var det, sältan från sillen ihop med den sötsura såsen. En riktig 10-poängare!

20110923-183753.jpg
Även våra gäster uppskattade det efter att man förklarat var det innehöll. Så jag rekommenderar er verkligen att testa att laga sillbulle!

/PappaKock

4 kommentarer Lägg till din

 1. @Receptomaten skriver:

  Bara för att du säger det så måste jag prova det. Inte laga själv primärt utan att äta ute. Eller skulle man prova själv? Hmm, nu börjar matfantasierna rulla runt, dämpar mattankarna med en näve chips 😉 Typ.
  Trevlig helg!

  1. pappakock skriver:

   Klart du ska göra egna!! Efter gårdagen vill jag inte se chips, på mycket länge!! 🙂 trevlig helg!!

   /PappaKock

 2. @Receptomaten skriver:

  OD på chips? *lolz*

  1. pappakock skriver:

   Helt klart OD!! 🙂

   PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s