Chèvre & kantarellfylld köttfärslimpa med körsbär & schalottenlökssky.

on

20110919-220050.jpg

Till skyn behövs följande 4 port:
3 st schalottenlökar
2 dl körsbärssirap
2 msk köttfond
1 msk balsamvinäger
1 msk smör
Salt & peppar
Vatten

Gör så här:
Skala och hacka löken fint. smält smöret i en kastrull och svetta löken i ett par minuter. Häll på balsamvinäger och körsbärssirap, sänk värmen och låt småputtra i några minuter. Slå på vatten, fond, salta och peppra. Låt sjuda, gärna i någon timme. Eftersom sirapen har en lite trögflyttande konsistens så behöver den ej redas av.

Köttfärslimpan fyllde jag med en blandning utav smörstekta kantareller, chèvre ost och färsk rosmarin. Jag serverade det hela med råstekt potatis/morot och purjo.

20110919-221457.jpg
Prova det här till middag i veckan, mycket gott! Sirapen, den hittar ni här

/PappaKock

Annonser

2 kommentarer Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s