20110919-220050.jpg

Till skyn behövs följande 4 port:
3 st schalottenlökar
2 dl körsbärssirap
2 msk köttfond
1 msk balsamvinäger
1 msk smör
Salt & peppar
Vatten

Gör så här:
Skala och hacka löken fint. smält smöret i en kastrull och svetta löken i ett par minuter. Häll på balsamvinäger och körsbärssirap, sänk värmen och låt småputtra i några minuter. Slå på vatten, fond, salta och peppra. Låt sjuda, gärna i någon timme. Eftersom sirapen har en lite trögflyttande konsistens så behöver den ej redas av.

Köttfärslimpan fyllde jag med en blandning utav smörstekta kantareller, chèvre ost och färsk rosmarin. Jag serverade det hela med råstekt potatis/morot och purjo.

20110919-221457.jpg
Prova det här till middag i veckan, mycket gott! Sirapen, den hittar ni här

/PappaKock

Annonser