Inlagda plommon med citron, kanel & stjärnanis.

on

20110830-215404.jpg

Gillar ni plommon måste ni testa det här!

Du behöver följande:
Plommon
Citron, skalet
1 kanelstång
2 stjärnanis
Strösocker

Gör så här:
Blanda 2 delar socker med 1 del vatten i en kastrull. Lägg i kanel, anis och låt det koka upp och sockret löst sig. Skala citron med en vass potatisskalare.

Skölj plommonen ordentligt och rengör burkarna.

Lägg plommon och citron i burken och slå sedan på sockerlagen. På med lock och in i kylen. Låt stå en vecka innan du smakar. Supergott till glass!

Det går att skala plommonen innan, men jag brukar slå på riktigt het sockerlag. Då skållas plommonen i burken, men man får ändå den fina färgen på lagen.

Lagen som blir kvar är alldeles för god för att slänga, så passa på att gör en god fredagsdrink på den!

/PappaKock

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s