Supersaftig plommonkaka med citron.

on

20110823-210540.jpg

I många trädgårdar ligger det just nu massvis med plommon på marken, det är dags att plocka upp dem och baka en kaka!

Du behöver följande:
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
2,5 tsk bakpulver
1 citron, skalet
100 gram smör
2 dl mjölk
1 ägg
8-10 plommon
Pärlsocker

Gör så här:
Blanda mjöl, socker, bakpulver och rivet citronskal. Finfördela smöret och tillsätt det.
Vispa ihop ägg och mjölk och häll i mjölblandningen. Arbeta ihop till en smet. Smöra och bröda en form med löstagbara kanter och häll i smeten.

Halvera och kärna ur plommonen, placera ut dem i smeten. Strö över pärlsocker. Grädda på 200 i ca 35 minuter.

Riktigt gott att äta vaniljglass till!

/PappaKock

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s