20110816-223353.jpg

Gör en helt vanlig pannkakssmet men avsluta med att vispa i 2 tsk rålakritspulver. Låt smeten stå i kylen en timme.

Tärna äpplen grovt och lägg i en kastrull. Dela en vaniljstång på mitten och skrapa ur hälften av fröna, resten får ni göra något annat med. Lägg vaniljen med äpplena och tillsätt strösocker. Låt det koka upp och sen småputtra i ca 5-10 minuter, beroende på hur mosigt man vill ha det. Själv gillar jag när det är lite bitar och tuggmotstånd.

Heta upp en stekpanna, lägg i ca 2 tak kokos i pannan, när det fått lite färg, slå på pannkakssmet. Stek pannkakorna som vanligt.

Servera med ljummen äppelkompott.

20110816-223345.jpg
Blir riktigt gott med sältan från lakritsen ihop med den knastriga kokosen och den syrliga kompotten. Men mina två döttrar (2 & 5 år) tyckte inte alls om det. Jag tror att det var lite för ”vuxet”.
Tror det skulle vara grymt gott att göra lakritscrepes och flambera dem i något ”gött”.

/PappaKock

Annonser