20110808-202423.jpg

Kassler, när man hör kassler tänker man ju inte direkt på lyxmat, snarare på snabblagad vardagsmat. Men jag tycker att kassler är underskattat, kassler är gott! Funkar att steka skivor, strimlat i grytor och är riktigt fint att grilla. Det behöver inte bli ugnsgratinerad varje gång det ska bli kassler.

Du behöver följande till 4 portioner.

350 gram kassler
1 röd lök
3 selleristjälkar
1 äpple
1 vitlök
2 msk tomatpure
2 msk olivolja
0,5 msk mald koriander
1 msk spiskummin
0,5 msk ingefära
1-2 msk tandoori
2 tsk gul curry
2 dl kokosmjölk
Salt, svartpeppar
0,5 citron (skalet)

Grovhacka lök och vitlök. Hetta upp en panna eller gryta, häll på olivolja och lägg i löken. Låt svettas en stund, slå på alla torra kryddor och låt det fräsa runt med löken, rör runt ofta så det inte bränner. Slå på tomatpure, grovt strimlad seller och strimlad kassler. Efter ca 5 minuter tillsätt kojosmjölk och 1-2 dl vatten salta, peppra. Sänk värmen och låt det stå och småputtra i 5-10 minuter.
Skiva äpplet tunt och riv skalet av en halv citron. Precis när det ska ätas strö över äpple och citronskal.

Jag serverade med glasnudlar och lite sweet chili sås. Tycker kidsen att det är starkt så kan man ju bara röra i lite cremefraiche.

/PappaKock

Annonser