Idag har jag & sambon testat två nya köksprylar ifrån Ninasmat.se, en bakform i silikon och en typ av dekorationssprits, även den i silikon.

Bakade en hederlig sockerkaka med svärmors klarbär och lite jätteblåbär. Silikonformen har ju många amvändningsområden, kan ju både baka kakor, bröd och göra dessert i den. Den tål även mikro och diskmaskin.

20110805-225249.jpg
Sockerkakan gick väldigt lätt att få ur formen. En nackdel är dock att när man ska ställa in formen i ugnen så är den väldigt mjuk och svår att lyfta. Så man får ha formen på en plåt eller gallret.

Vi dekorerade kakan med Dekomax, man kan säga att det är som en sprits, fast rund och i silikon. 6 olika munstycken som ger stor variation på mönstren, det är lätt att byta tyll under tiden man använder den, till skillnad mot de flesta traditionella spritsar. Den funkar ju även att ha tex salladsdressing i, eller kall sås, bara att klämma ut direkt på tallriken.

20110805-230004.jpg

20110805-230034.jpg
Den här prylen är riktigt smidig, lätt att fylla och lätt att diska. Perfekt att dekorera tårtor, muffins etc. Även den här tål maskindisk och mikro. Så vill man garnera med tex choklad så kan man smälta den i Dekomaxen i mikron, smart. Blir det något över så kan man bara lägga in den i kylen.

20110805-230240.jpg
De här prylarna gillar jag, speciellt spritsen. Ja, jag gillar silikon! 🙂

/PappaKock

Annonser