Hur äter ni tacos?

on

20110730-225657.jpg

Ikväll blev det tacos. Tacos är en sån där maträtt som ser olika ut beroende på vem som fixat till det. Det traditionella sättet att äta är väl att lägga alla ingredienser i olika små skålar och sen tar man till sig av det man vill ha, och lägger i sitt tacoskal.
Men hemma hos oss blandar vi alla ingredienser i en enda stor tacosallad. Sen kör vi i tortilla och eller nachos.

Ett måste när det vankas tacos är guacamole. Det finns 1000 olika sätt att göra en guacamole på, men min är simpel, men innehåller dock en hemlig ingrediens. Jag rostar nämligen min vitlök innan jag mosar i den. Det borde ni prova, att rosta vitlöken ger den en helt annan smak. Den blir lite tamare i sin smak och får en nötig ton.

Bara att ta en klick smör i en panna eller gryta, lägg i vitlöken och tilta gärna grytan så allt hamnar i ett hörn. Den ska få ordentligt med färg, den blir ju även tillagad så den är mjuk och fin, bara att mosa med en gaffel.

20110730-225716.jpg
Så, nu väntar jag spänt på att få lite info av er om vad ni har i era tacos, har ni någon specialare som ni bara måste ha?!

20110730-225935.jpg

/PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s