20110725-223224.jpg

De här matmuffinsen är perfekta att ta med ut på picknik eller i barnens matsäck på utflykten. Sältan från baconet och sötman från äpplet, gör det här till en riktig fullträff.

Du behöver följande till 10-12 st.
5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 dl gräddfil
1,5 dl filmjölk
2 ägg
1 dl olivolja
1 paket bacon
1 äpple
0,5 msk dijonsenap
0,5 msk stark senap
1,5-2 msk färsk rosmarin
1 msk balsamvinäger
Rosepeppar
Svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Sikta med mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ihop ägg, gräddfil, olivolja och fil en annan bunke.

Hacka baconet fint och stek det knaprigt. Hacka äpplet fint och stek det med baconet. Häll på vinägern och låt det koka in. Dra av det från värmen.

Hacka rosmarin och tillsätt i baconblandningen, rör även ned senap och krossade rosepepparkorn (ca 8-12 st)

Häll ihop mjölet med äggsmeten. Rör i baconblandningen. Fyll muffinsformarna till ca 75%. Mortla ihop färsk rosmarin, flingsalt och rosepeppar, strö lite över varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. De kommer verka lite kladdiga i mitten, men låt dem stå och kallna på plåten så blir de saftiga och fina!

20110725-223246.jpg

20110725-223236.jpg
Lika goda kalla som nybakta, går även fint att frysa.

/PappaKock

Annonser