20110724-125237.jpg

Den här pannacottan blev riktigt god, men väldigt kraftig i smaken. Det ni ser på bilden delade jag och min sambo på, bredvid ligger en rabarber och fläderkompott. Det behövdes något syrligt som kunde bryta av den söta kraftfulla choklad och jordnötssmaken.

Du behöver till 6 portioner.
3 dl vispgrädde
1 dl gräddfil
1,5-2 msk jordnötsmör
50 gram mörk choklad
2 msk strösocker
1,5 gelantinblad

Gör så här:
Lägg gelantinet i kallt vatten.
Koka upp grädde och socker. Hacka chokladen i små bitar. Rör ut jordötsmöret i gräddfilen.

När grädden kokt upp, dra av från värmen och låt chokladen smälta ner i den varma grädden. När det kallnat något tillsätt gelantinet under omrörning. Tillsist rör i jordnöt/gräddfilen i grädden. Det är viktigt att det inte är för varmt när gräddfilen tillsätts, för det kan då skära sig. (de flesta pannacotta-recept är på bara grädde, men jag tycker personligen att gräddfilen tillför en god syrlighet)

Häll upp i portionsformar och plasta för att slippa skin på pannacottan. Låt stå i kylen minst 2 timmar, men går fint att förbereda dagen innan.

Rabarber och fläderkompott:
2 rabarberstjälkar
2 klasar fläder eller 2 msk flädersaft
Socker efter smak

Bara att koka ihop allt. Jag gjorde min relativt sur/syrlig för att bryta den kraftiga smaken på pannacottan.

20110724-125258.jpg
På bilden ser färgen på rabarbern mindre aptitlig ut, men så mörk var den inte i verkligheten!

/PappaKock

Annonser