Lavendelsocker.

on

20110722-115618.jpg

Lavendelsocker är busenkelt att göra och supergott att strö på färska bär eller i morgonfilen.

Blanda bara färska lavendelblommor i strösocker. Låt stå i minst en vecka innan ni börjar använda det.

Leila Lindholm har en recept på lavendeldrömmar som jag verkligen kan rekommendera.

Du behöver till 20 kakor
100 gram mjukt smör
1 dl lavendelsocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
0,25 tsk hjortronsalt

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa smör och sockret ljust och krämigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med smörkrämen till en smulig deg.
Krama till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Gräddad i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

20110722-115703.jpg

/PappaKock

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s