20110717-183822.jpg

Du behöver följande till 6 portioner:

3 äggulor
4 msk florsocker
2,5 dl vispgrädde
1 tsk rålakritspulver
Ev 1 tsk lakritssyrup, mest för färgens skull.

Gör så här:

Vispa äggulor och florsocker hårt. Vispa grädden lätt. Blanda i lakritsen i äggsmeten och vänd tillsist ned grädden.
Häll upp i portionsformar, ställ i frysen i ca 5 timmar.
Låt den stå i rumstemperatur i 5-10 minuter innan servering.

Till parfaiten gjorde jag en jordgubbssås med fläder. Bara att mixa färska jordgubbar med lite flädersaft. Har man inte fläder så kan man pressa i lite citron.

Med en tesked lakritspulver så blir smaken bra, men färgen blir lite grå. Så vill man kan man som sagt tillsätta 1 tsk lakritsyrup.

20110717-173514.jpg

/PappaKock

Annonser