20110716-223857.jpg

Jag fortsätter i lakritsens tecken, idag blev det Lakritsbiscotti.

Du behöver följande:
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
0,25 tsk bakpulver
0,5 vaniljstång
2 ägg
2 Citroner (skalet)
4 tsk rålakritspulver (Johan Bülow)
150 gram sötmandel

20110716-222913.jpg

Gör så här:
Koka upp vatten och skålla mandlarna. Lägg dem sedan på en plåt och rosta den i ugnen 200 grader, i ca 8 minuter.
Hacka dem sedan grovt.

Blanda mjöl, socker, bakpulver, fröna från vaniljstången, citronskal och lakritspulvret. Blanda runt.

Tillsätt den hackade mandeln och rör till sist i äggen. Knåda ihop till en deg, blir rätt kladdig.

Dela upp i två rullar och grädda dem i mitten utav ugnen i ca 25 minuter. Ta ut dem och skär dem snett i centimetertjocka skivor. Sänk ugnen till 120 grader och torka skorporna i ca 35-45 minuter.

20110716-223946.jpg

/PappaKock

Annonser