Lakritssnittar.

on

20110705-213041.jpg

Småkakor är det ultimata fikat, perfekt till kaffet, enligt min smak. Hallongrottor, drömmar, vaniljhorn, bondkakor och min absoluta favorit kolasnittar.
Här hemma bakar vi ofta kolasnittar eller kolakakor som en del väljer att kalla dem. Det absolut bästa receptet på dessa sega delikatesser har Leila Lindholm, det är felfritt och behöver inte modifieras minsta lilla.
Idag gjorde jag dock en egen tolkning, likt alla stora konstnärer/genier har jag olika perioder i mitt liv, just nu är det min lakritsperiod.
Jag gjorde lakrits & citronsnittar, kanske inte slår originalet, men nära på!

Du behöver följande till 30 st.
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
100 gram mjukt smör
1 dl socker
2 msk lakrits syrup
1 citron (bara skalet)

I original receptet är det mörk sirap istället för lakritsen och 1 msk mald ingefära istället för citron.

Gör så här:
sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker och lakritsen krämigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat och rivet citronskal i en bunke. Blanda samman de båda till en smidig deg.

Dela den på två och rulla två rullar och lägg på bakplåtspapper. Platta till dem lite och räffla dem med en gaffel. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
Låt dem kallna något innan du skär dem snett. Låt dem sedan kallna på plåten.

20110705-213130.jpg
/PappaKock

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s