Lakritspannacotta.

on

När jag för några veckor sedan köpte lakritsrot så ville jag få till en lakritspannacotta. Vet inte om jag gjort fel eller om rötterna var gamla, för det blev ytterst lite lakritssmak av den.
Men nu har jag köpt en riktigt trevlig lakrits syrup istället, så idag gjorde jag ett första försök med pannacottan.

Det blev succé!
Alla gillade den, gammal som ung.

Du behöver följande till 6-8 portioner.

5 dl grädde
2 dl gräddfil
0,5 vaniljstång
1 citron (skalet)
1 dl socker
3 msk lakritssyrup
4 gelantinblad

Gör då här:
Lägg gelantinblad i blöt.
Häll grädde, socker och fröna från en halv vaniljstång i en kastrull och låt koka upp. Dra kastrullen av värmen. Riv skalet av citronen och blanda i det i grädden. När grädden kallnat något kan man tillsätta gelantin, är det för varmt finns det risk för att det skär sig.
Sen kan man blanda i gräddfilen.

Häll upp i portionsformar eller glas. Täck formarna med plastfilm för att slippa hinnan som kan bli överst. Låt stå i kylen i minst 2 timmar. Går fint att göra dagen innan.

20110702-231648.jpg
Fick ingen vidare bra bild, men den blev liksom kaffefärgad och supergod. Jag serverade min med hallonsås på.

Det här receptet kan jag verkligen rekommendera!

/PappaKock

Annonser

6 kommentarer Lägg till

  1. Jesper skriver:

    Krossade du lalritsroten nåt eller kokade du del hel? När jag gör på tonkaböna så brukar jag låta det dra nån timma när jag kokat upp det innan jag värmer upp det för att tilsätta gelatinet.

    1. pappakock skriver:

      Provade hel, krossad och typ riven. Men det släpper fan ingen smak ändå!

      /PappaKock

  2. @Receptomaten skriver:

    Testas i detta nu 🙂
    Vi kör rålakrits http://lakrids.nu/site/Lakrids_Pulver/
    http://ninasmat.se har massa lakrits från Johan Bülow i sina gömmor 😀

    1. pappakock skriver:

      Vad kul, berätta gärna om resultatet!

      Mvh PappaKock

    1. pappakock skriver:

      Ja lakritspannacotta är en riktig höjdare!

      Mvh PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s