Citron & timjangrillad kyckling med fruktsalsa.

on

20110630-221944.jpg

Till 4 portioner behövs följande:

4 kycklingfiléer
Färsk timjan
2 citroner
1 vitlök
Olivolja
Salt & svartpeppar

Lägg timjan och vitlök i en mortel, och stöt sönder det (det skall vara mycket timjan). Riv skalet av citronerna och pressa saften ur en av citronerna, lägg i morteln. Tillsätt lite olivolja, så det blir en trögflytande pasta. Tillsätt salt, peppar och lite socker eller honung.
Skär några snitt i kycklingen och massera in kryddblandningen i köttet. Det går att förbereda och låta det stå att mogna i kylen, men går lika bra att grilla/steka direkt.

Fruktsalsa:
Ananas
Vattenmelon
Honungsmelon
1 rödlök
Röd chili eller sweet chili sås
Färsk basilika eller mynta
Fetaost
En skvätt vinäger och olja
Salt & peppar

20110630-221954.jpg
Servera med färskisar och en klick creme fraiche.

/PappaKock

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s